Hej, jeg hedder Simon Willer og giver dig tips til din online marketing

Sponsorede historier og andre annonce-nyheder

Facebook har lavet en opgradering af deres annoncesystem. Det betyder, at de blandt andet har introducerede nye annoncer-typer, ny måde at oprette annoncer og flere andre tiltag. Her kommer en gennemgang af de nye muligheder – kort fortalt.

1. Design din annonce

Grundlæggende har Facebook ikke lavet noget om i forhold til oprettelsen af annoncer. De har stadigvæk nogle steps som man skal igennem, så det er primært i step 1, at vi finder de største forandringer.

Som udgangspunkt har du muligheder for at reklamere for Eksterne hjemmesider eller Facebook Sider, events, applikationer osv.

Hvis du vil reklamere for eksterne hjemmesider, så er der ikke sket så meget. Her er der kun kommet en ny opsætning.

Det er mere interessant hvis du vil reklamere for noget på Facebook.

Nyhed: Vælg en fane
Når du fx vil reklamere for din Facebook Side, så har du indtil nu ikke haft mange muligheder. Nu har Facebook lavet den ændring, så du selv kan vælge hvilken fane som folk skal lande på når, at de klikker på annoncen. Dette er super smart, da man måske ikke ønsker, at brugeren skal lande på velkomstsiden, men på en kampagne/konkurrence. Det er også en oplagt mulighed for at split-teste forskellige faner, for at se hvad, der performer bedst osv.

Nyhed: Sponsorede historier
Det helt nye og meget omtalte, er de sponsorede historier (Læs mere om dem her). Kort fortalt så er der to typer Sponsorede historier. Den første er Synes godt om-historie og den anden er Sideopslagshistorie.

Synes godt om-historier gør det muligt for dig at promovere overfor brugere, at deres venner synes godt om dig.

Sideopslagshistorier gør det muligt at promovere dine nyheder.

Opsamling
Facebook har altså givet os nogle flere muligheder, så annonce-systemet bliver mere effektivt. Jeg glæder mig til at se hvad de nye Sponsorede historier giver for Likes og øget interaktion.
Som jeg ser det, så har Facebook langt vej for at komme op på siden af Google hvad annoncer angår, men de er på vej.

Bruger du Facebook-annoncer og er du glad for ændringerne?

Lad mig hjælpe dig med din online marketing. Læs mere om

Min passion er at gøre brands bedre til at udnytte digitale sociale medier og specielt Røde Kors, som jeg arbejder for. Du er velkommen til at smide mig (Simon Willer) en mail på simon@getsocial.dk eller find lad os finde hinanden på Facebook, Twitter eller Google plus.

Tjek også disse artikler:

Simon Willer

Min passion er at gøre brands bedre til at udnytte digitale sociale medier og specielt Røde Kors, som jeg arbejder for. Du er velkommen til at smide mig (Simon Willer) en mail på simon@getsocial.dk eller find lad os finde hinanden på Facebook, Twitter eller Google plus.

 • Pingback: Tweets that mention Sponsorede historier og andre annonce-nyheder | getsocial -- Topsy.com

 • http://smm.dk ulstrup

  God gennemgang, bliver spændende at se hvor udbredt det bliver, som du selv siger, er der et stykke vej op til Google hvad angår reklameomsætning.

 • http://getsocial.dk Simon Willer

  Nogle gang tænker jeg om Facebook vil gå Google-vejen og lade folk tjene penge ved at vise deres annoncen på deres egen hjemmeside. Det kunne jo være en naturlig udvikling eftersom, at de prøver at sprede FB mere og mere.

 • http://www.nikolajmogensen.dk Nikolaj Mogensen

  Spændende !..

  Synes især at ideen med at man nu kan reklamere mere aktivt overfor medlemmers venner virker tiltalende for så er der netop en bekendt, der kan stå inde for Facebooksiden, hvorfor jeg tænker at konverteringen vil være langt bedre.

  Glæder mig til at afprøve hvad et ekstra medlem skal koste :-)

 • http://meantime.dk Kristoffer Føns

  Rigtig positivt, at man kan vælge hvilken velkomstside folk skal lande på, når man annoncerer for en side!

 • http://id-hair-voks.blogspot.com/ Preben

  Kan det egentlig betale sig at reklamere på FaceBook, frem for hos Google eller bruge pengene på at komme til tops i Googles SERP.
  Har aldrig brugt FaceBook, så er ikke helt klog på det område :)

 • lene jensen

  har ikke plads til flere venner i min face book så i er velkommen her ;)