Hej, jeg hedder Simon Willer og giver dig tips til din online marketing

5 tips til billeder på din blog

“Et billede siger mere end tusind ord” er en gammel kliche, der trods alt har noget rigtigt over sig. Kender du det, at man ankommer til en hjemmeside eller blog og det eneste du ser er tekst? Personligt løber jeg ofte skrigende væk pga. kedsomhed. Det er lidt det samme som mange gør før de læser en bog. Man bladrer lige alle siderne igennem for at finde billederne og hvis der ikke er nogen, så dropper man læsningen (eller var det kun folkeskolen man gjorde det?).

Foto by: Prodromos Sarigianis

1. Billeder gør dit indlæg levende
En blog skal være livlig og inspirerende at besøge derfor er billeder vigtige. Jeg synes, at det bliver kedeligt at læse det ene blogindlæg efter andet uden, at der er en eller anden form for illustration. Det kan være et billede, der beskriver emnet, et logo fra det produkt man skriver om eller et screendump af noget man forklarer. Billeder gør dine indlæg mere levende.

2. Billeder er tidsrøvere
Vi kan lige så godt være ærlige overfor hinanden. Billeder kan være meget tidskrævende, da man enten skal finde det perfekte billede online eller selv tage det. Det tager tid at illustrer sit indlæg godt. For ofte er det ikke nok med det billede man finder. Det skal også skæres til osv.

3. Husk rettighederne
Hvis du vælger at finde et billede til dit indlæg online, så skal du være sikker på om du har rettighed til at bruge pågældende billede. Det kan være en jungle at finde ud af det. Men ofte står der ved billedet om det må bruges andre steder. Et godt råd er, at finde billeder der er beskyttede med Creative Common. Ved brug af disse billeder skal du ofte blot give en henvisning til ejeren af billedet.

4. Upload billedet til din egen server
Du har fundet det billede du gerne vil have på dit blogindlæg og rettighederne er i orden. Det letteste ville selvfølgelig være at kopiere billedlinket og indsætte billedet på din blog ved at benytte det. Men der kan ske det, at billedet bliver flyttet fra den side du har fundet det på og så har dit indlæg ikke længere et billede. Derfor anbefaler jeg, at du downloader billedet og uploader det på din egen server.

5. Her finder du gratis billeder
Der findes et hav af billedsider på nettet. Nogle er gratis og andre skal du betale for at bruge. Her de tre sider jeg bruger mest.

Flickr: Rigtig mange fotografer uploader deres billeder til Flickr og heldigvis giver mange fotografer lov til at bruge billedet ved, at man nævner deres navn. For at finde de billeder du må bruge skal du søge her og klikke ved  Creative Common-licensed content.

Stock.xchng: Denne sider fungere også rigtig godt og du kan være heldig at finde nogle fede billeder. For at finde ud af om du bruge billedet, så skal se i højre side på billede siden. Besøg siden

Google: Dette er den service jeg bruger mindst af de tre. Men selvfølgelig har Google også noget at byde ind med i denne sammenhæng. Du kender sikkert deres billedesøgning, men for at finde billeder du må bruge, så skal søge her og vælge “markeret til genbrug”.

Lad mig hjælpe dig med din online marketing. Læs mere om

Min passion er at gøre brands bedre til at udnytte digitale sociale medier og specielt Røde Kors, som jeg arbejder for. Du er velkommen til at smide mig (Simon Willer) en mail på simon@getsocial.dk eller find lad os finde hinanden på Facebook, Twitter eller Google plus.

Tjek også disse artikler:

Simon Willer

Min passion er at gøre brands bedre til at udnytte digitale sociale medier og specielt Røde Kors, som jeg arbejder for. Du er velkommen til at smide mig (Simon Willer) en mail på simon@getsocial.dk eller find lad os finde hinanden på Facebook, Twitter eller Google plus.