Hej, jeg hedder Simon Willer og giver dig tips til din online marketing

Styrk dit brand med en firma blog

Det kan være svært at vide hvorfor, at ens firma skal starte en firma blog. Det følgende er mit bud på hvordan, at du når rigtig langt med en firma blog.

firmaer-paa-sociale-medierGør noget godt for din branche
Du har besluttet dig for at starte en firmablog. Først og fremmest bør en firmablog handle om at gøre noget godt sin branche. Dit firma blogger om ting, der rører sig i pågældende branche. Dermed når firmaet længere ud og tager del i den samtale, der allerede foregår omkring produkterne og selve virksomheden. Sæt dig nogle mål for hvad du vil opnå. Vil du fortælle om nye produkter, vise billeder fra firmafesten eller noget helt andet?

Før du begynder at blogge er det vigtigt at gå på opdagelse i de ting folk som snakker om i branche. Jeg bruger blandt andet et værktøj, der hedder Google Alerts. Det sørger for at holde dig up-to-date med forskellige vigtige keywords. Opret nogle Alerts, der er vigtige for din branche. Hvis du ikke starter med at lytte, kan du meget let komme skævt ind i blogger-verdenen.

Når du har lyttet er det meget lettere at gøre noget godt for din branche. Du kan lettere skrive nyttigt materiale til dine læsere. Din blog skal hjælpe læseren og ikke bare fyre salgstaler af konstant. Hvis du hjælper nogle læsere med tips og tricks, så åbner du døren for, at de besøger din shop næste gang, der skal handles.

Personlig, professionel og profit
Hvordan vil du beskrive jeres nuværende hjemmeside? Ofte er ”klassiske” hjemmesider statiske og meget upersonlige. Når I starter en blogs, så overvej at gøre det anderledes. Brug billeder af forfatterne og andre situationer. Brug bloggen til at personliggøre jeres firma, så det ikke bare er et produkt.

Hver personlig, men husk også at være professionel. Det er vigtigt at din firmas blog bliver fyldt med godt og nyttigt indhold. Gør det personligt, men glem ikke jeres professionalitet ved tastaturet.

Hvorfor skulle man ikke kunne bruge en blog til at skabe lidt profit. Det er fint at lave indlæg, der skal få læserne til at købe hos jer. Det skal bare gøres på en hjælpsom måde, der ikke skiller sig udfra resten af jeres blogindlæg. Prøv evt. at give jeres bloglæsere en kampagnekode, der giver rabat hos jer.

Find læsere
Hvordan får jeg læsere? Det er et af de oftest stillede spørgsmål hos nye bloggere. Hos de fleste er det et mål at få nogle læsere. Derfor kan begyndelsen være svær, da det ikke altid er let at gøre besøgende til læsere. En god måde at at finde læsere er at brugere firmaets allerede eksisterende netværk og hjemmeside. Link til bloggen fra jeres hjemmeside, visitkort, andre sociale medier, nyhedsbreve og email signatur.

Blogging handler om at være interaktiv med folk. At give muligheden for at snakke og netværke med (fremtidige) kunder. Involvér folk i de indlæg, der skrives. Stil spørgmål og kommenter på svarene. Brug noget tid dagligt på at besøge relaterede blogs og fora. Skriv en hjælpsom kommentar eller forumindlæg. Vis til den bredere befolkning, at du har interesse i branchen.

Find jeres flow
Hvilket flow vil I gerne have i jeres udsendelse af blogindlæg? Der er mange ting at tænke over i forhold til flow. Hvor ofte vil I blogge og hvem skal gøre det? Hvis I er flere, så er det oplagt er give hver en bestemt dag, men vil det virke for jer? Jeg tror det er vigtigt at blogge hver uge. En blog, der ligger øde i flere uger skaber ikke læsere, samtale og omtale.

Hvordan vil I respondere til kommentarerne? Vil i tillade alt både godt og skidt om firmaet? Hvem skal respondere? Som udgangspunkt mener jeg, at alt skal være tilladt (pånær fx. spam og en ekstrem dårlig tone).  Hvis du tillader kritik af produkterne og virksomheden, så opnår du den meste åbne, ærlige og brugbare samtale. Det vil komme dig til gode på længere sigt.

Jeres blog, vil som de fleste andre blogs opleve en periode efter lanceringen, der går lidt død. Inspirationen og lysten forsvinder fra jer. Derfor er det en super god ide at give hver dag et tema. Her kommer nogle forslag, der gør det lettere at få gang i skriverriet.

Har dit firma/du en blog? Skriv gerne et link i en kommentar.

Lad mig hjælpe dig med din online marketing. Læs mere om

Min passion er at gøre brands bedre til at udnytte digitale sociale medier og specielt Røde Kors, som jeg arbejder for. Du er velkommen til at smide mig (Simon Willer) en mail på simon@getsocial.dk eller find lad os finde hinanden på Facebook, Twitter eller Google plus.

Tjek også disse artikler:

Simon Willer

Min passion er at gøre brands bedre til at udnytte digitale sociale medier og specielt Røde Kors, som jeg arbejder for. Du er velkommen til at smide mig (Simon Willer) en mail på simon@getsocial.dk eller find lad os finde hinanden på Facebook, Twitter eller Google plus.