Hej, jeg hedder Simon Willer og giver dig tips til din online marketing

Hvad er rss

Last updated by at .

rss_hvad_er_detDu har sikkert hørt RSS-feed omtalt nogle gange. Du har tænkt over hvad det i virkeligheden er, men du har aldrig rigtig kommet igang med at bruge.

RSS er genialt når, at man vender sig til at bruge det. Det mest simple måde  at følge getSOCIAL er gennem vores rss-feed.

Nu til sagen: Hvad er RSS?
Du har sikkert brugt funktionen “fortrukne/bogmærker” i mange år. Lige siden, at du blev bekendt med nettet, har du måske tilføjet hjemmesider til din liste over favoritlinks.

RSS har det samme formål som “fortrukne/bogmærker”. Begge funktioner vil lave en liste over dine ynglings sider. “Fortrukne/bogmærker” er en rigtig god funktion hvis du ønsker, at gemme et link til en artikel og vende tilbage til den efter noget tid.

RSS kan noget mere. Hvis du tilføjer et RSS, så er det ikke bare et link. RSS bliver opdateret med oplysninger således, at du auktomatisk kan se hvornår, at der sker noget nyt. Er det ikke genialt?

Alle kan bruge det. Det er ikke specielt svært. Hvis du stadig prøver at holde styr på dine favorit sider opdateringer via “fortrukne/bogmærker”, så er det muligvis tid til at prøve noget nyt. Du vil blive glad for det i længden og det vil spare dig masser af tid.

Sådan kommer du igang
Du er kun nogle få skridt fra at komme igang med at bruge RSS.

 1. Få dig en RSS-readerDer findes et hav af den slags.Jeg vil foreslå at du prøver lidt forkskelligt af, for at se hvad der fungerer bedst for dig.
  Bloglines og Google Læser er for dig, der bedst kan lide at have adgang til dine favorit sider uanset hvilken computer du sidder ved. Bloglines og Google Læser er en side på nettet hvor, at du kan oprette en profil og så er du kørende. Google Reader er nem at komme igang med, da du sikkert allerede har en google bruger. (jeg bruger Bloglines og er meget glad for det)
 2. Find en side du vil have opdateringer fra
  Mange browsere er begyndt at fortælle dig når, at du abonnere på RSS.
  frefoxrss
  Din browser har helt sikkert funktionen. Se efter om du ikke kan finde den ved siden af adressen på denne side. Klik på den og se hvor nemt det er.

  Mange sider har også et ikon du kan trykke på for at abonnere på siden. Vores er i højre side under “Følg getSOCIAL via”. Prøv at klikke på ikonet og se hvad der sker.

 3. Husk at tjekke din RSS-reader
  Det er klart, at RSS kun er hjælpsomt hvis du rent faktisk tjekker den. Som så meget andet handler det om at komme igang. Jeg har brugt fulgt diverse sider gennem RSS i mange år og det er super dejligt. Selvom det stadigvæk er det sjoveste at besøge selve siden.

God fornøjelse! Jeg håber, at det besvarede nogle af dine spørgsmål. Ellers er du velkommen til at kontakte mig.

De 3 største fejl efter 3 måneder med en webshop

Konservative skal da målrette Lars Løkkes følgere på Facebook

Jeg har startet en webshop

Rachel Happe – The Business of Community

Monika Gehner – Social media: What’s in it for the WHO?

Jeremiah Owyang – Building a Scalable Social Strategy

Tips til bedre Facebook Annoncering på Marketingcamp

Jeg skifter til Røde Kors

Danske bøger jeg har læst i 2012 (og nydt)

Digital storytelling med billeder

Lad mig hjælpe dig med din online marketing. Læs mere om

Min passion er at gøre brands bedre til at udnytte digitale sociale medier og specielt Røde Kors, som jeg arbejder for. Du er velkommen til at smide mig (Simon Willer) en mail på simon@getsocial.dk eller find lad os finde hinanden på Facebook, Twitter eller Google plus.