Hej, jeg hedder Simon Willer og giver dig tips til din online marketing

Må man hylde sig selv?

I dag er det to års siden, at jeg skrev mit første indlæg her på bloggen. Det har jo været en sand fornøjelse og jeg er utrolig taknemmelig for jer læsere, nye bekendtskaber og ikke mindst de positive/negative tilkendegivelser som kommer dumpende ind løbende. Men som det hører sig til på en fødselsdag, så må man jo gøre noget tju-hej ud af det. Det fik mig til at tænke over det at “hylde sig selv via sociale medier”. Når man ser over det brede landskab af engagerede personligheder i sociale medier, så fornemmer jeg forskellige tilgange til at møde verden.

1. Jeg kan det hele og det skal jeg nok fortælle

 • Jeg råber højt
 • Jeg arbejder hårdt
 • Jeg har et klart budskab
 • Alle skal høre mig
 • Jeg er meget udadvendt
 • Jeg udnytter på min karisma til max

2. Jeg kan det hele, men jeg lader resultaterne tale for sig selv

 • Jeg snakker hvis jeg bliver spurgt
 • Jeg arbejder hårdt
 • Jeg har ikke brug for at blive hørt
 • Jeg stoler på resultaterne og får mit budskab frem

I bund og grund handler det selvfølgelig om personlighed og det er det mest ærlige man kan bruge når, at man skal kommunikere via sociale medier. Hvis du ikke er dig selv, så gennemskuer folk dig. Efter min mening kan det være lige meget hvilken af disse to typer du er eller om du er noget helt fjerde. Det vigtigste er, at du opfører dig online som du i virkeligheden er.

Jeg har efterhånden set så mange dårlige efterligninger online og jeg kan nok heller ikke selv sige mig fra, at gerne ville være en anden i ny og næ.

Kan du se dig selv i en af de kategorier eller skal der flere personligheder på? Jeg er normalt ikke super ekstrovert, men nogle gange så er det nødvendigt, at jeg er “på” for at blive hørt. Jeg har snakket med flere folk, der synes det er svært at være introvert fordi de har svært ved at åbne munden i store forsamlinger. Men hemmeligheden må være at udnytte sin personlighed, men hvordan gør man det via sociale medier?

To klassisk eksempler fra den store verden
Hvis du lige som mig ind i mellem ser til det store udland og følger bloggere, der blogger om sociale medier, så har du sikkert hørt om disse personer før. Der findes jo et hav af bloggere og nogle kan man vælge at stoppe ned i disse kasser for at statuere et eksempel på min pointe.

Gary Vaynerchuk – garyvaynerchuk.com
En af dem, der larmer allermest er Amerikaneren Gary Vaynerchuk. Hvis du følger ham på Twitter eller er med i en af hans Facebook Sider, så kan du fx ikke undgå at høre, at han netop har udgivet en ny bog – The Thank You Economy. Samtidig med at han råber højt, så er han altså også hårdt arbejdende og gør alt for at få sit budskab på hans forskellige platforme.

Bonus: Et af de bedste interview med Gary (Jeg har hørt)

Darren Rowse – Problogger.com
En af de måske højst profilerede bloggere, der blogger om sociale medier er Darren Rowse. Ligesom Vaynerchuck så udgiver han også bøger, men han larmer ikke lige så meget. Jeg har fulgt Darren Rowses blogs før, at han blev Mister Problogger og man fornemmer, at han først og fremmest ønsker at levere indhold til sit community.

De to herrer har to forskellige tilgange til deres Business, men de er begge kommet udover rampen. Hvordan møder du verden?

Lad mig hjælpe dig med din online marketing. Læs mere om

Min passion er at gøre brands bedre til at udnytte digitale sociale medier og specielt Røde Kors, som jeg arbejder for. Du er velkommen til at smide mig (Simon Willer) en mail på simon@getsocial.dk eller find lad os finde hinanden på Facebook, Twitter eller Google plus.

Tjek også disse artikler:

Simon Willer

Min passion er at gøre brands bedre til at udnytte digitale sociale medier og specielt Røde Kors, som jeg arbejder for. Du er velkommen til at smide mig (Simon Willer) en mail på simon@getsocial.dk eller find lad os finde hinanden på Facebook, Twitter eller Google plus.

 • Emil

  Tillykke med dagen!

 • http://smm.dk ulstrup

  Hej Simon

  Først et stort tillykke!

  Jeg ynder at sammenligne de forskellige tilgange med et band, forsangeren råber og skriger og er altid forrest i billedet, leadguitaristen er også helt fremme på scenen mens trommer og bass sørger for at det hele svinger, sådan lidt fra baggrunden. Hvis jeg skal placere mig selv, er jeg vel en syngende bassist.

  Som jeg ser det er det ikke så vigtigt at tænke over om man er den ene eller den anden type, det vigtigste er at være sig selv.

 • http://getsocial.dk Simon Willer

  Tak skal I have.

  Kan godt lide dit billede med bandet, men det er da vigtigt, at guitaristen ikke tror, at han skal synge lige pludselig, men gør det han er god til, så derfor synes jeg, at man skal tænke over sin personlighed…

  (men jeg tror, at vi er enige)