Hej, jeg hedder Simon Willer og giver dig tips til din online marketing

Facebook Places – hvordan bliver det mainstream?

Så er Facebook klar med den længe ventede og meget omtalte lokationstjeneste. Det sidste stykke tid har der været en ennorm hype omkring lokationstjenester som GoWalla og Foursquare. Grundlæggende handler disse tjenester om, at man via sin mobil kan “checke ind” og vise vennerne hvor man er.

Læs mere om Facebooks nye tjeneste her.

Hvordan kan Places blive mainstream?
De fleste jeg kender, der bruger fx Foursquare er folk indenfor medieverdenen på en eller anden måder. Personer der elsker nye medier og interesserer sig for hvad der sker indenfor teknologi.

1. Lav et pointsystem
Noget af det der gør de andre tjeneste sjove er pointsystemet. Når du checker ind, så får du point og på Foursquare bliver personen med flest “Check ind” et givent sted.

2. Ud til alle mobilplatforme
Her til at starte med bliver Places primært lanceret til Iphone og det kan ikke gå hurtigt nok med at få det bredere ud.

3. Gør det globalt
Facebook har ikke sat en dato for hvornår det ikke bare bliver en amerikansk fænomen. Vi kan desværre ikke bruge det i Danmark endnu – men det kommer nok hurtigt.

4. Synlighed omkring privatindstillinger
Uha – Folk er altid bange for at man bliver opdaget. BT og Ekstra Bladet er garanteret allerede klar med skramme artikler om at tyvene har fri adgang til din bolig når de via Facebook kan se, at du ikke er hjemme. Så med alle andre oplysninger du lægger online, så skal du tænke dig om.

5. Kør det sammen med resten af Facebook
Som sagt er tjenesten ikke speciel nytænkende, men det interessante er, at det er Facebook. Der er allerede flere hundrede millioner af brugere og man virksomheder er på Facebook. Så hvis Places integreres med resten af Facebook på en fed og nyytig måde, så tror jeg det vil blive brugt. Man kunne for ekspempel forestille sig, at man kunne check ind på fanside for lokale forretninger osv.

Hvad er din mening om Places, vil du selv bruge det og hvad tror du, at der skal til for at Places bliver mainstream?

Lad mig hjælpe dig med din online marketing. Læs mere om

Min passion er at gøre brands bedre til at udnytte digitale sociale medier og specielt Røde Kors, som jeg arbejder for. Du er velkommen til at smide mig (Simon Willer) en mail på simon@getsocial.dk eller find lad os finde hinanden på Facebook, Twitter eller Google plus.

Tjek også disse artikler:

Simon Willer

Min passion er at gøre brands bedre til at udnytte digitale sociale medier og specielt Røde Kors, som jeg arbejder for. Du er velkommen til at smide mig (Simon Willer) en mail på simon@getsocial.dk eller find lad os finde hinanden på Facebook, Twitter eller Google plus.