Hej, jeg hedder Simon Willer og giver dig tips til din online marketing

5 tips til webshops på Facebook

I min daglige færden på sociale medier besøger jeg mange Facebook fansider. Det har længe været en trend at webshops begiver sig ud på fanside-ekspedition. Som fortaler for sociale medier er jeg selvfølgelig begejstret over denne udvikling. Men gang på gang undrer jeg mig over hvor lidt arbejde, der ligges i fansiden efter, at den er blevet oprettet.

Her får du 5 tips til din Facebook webshop fanside:

1. Gør det nemt at finde kontaktoplysninger
Der skal være en synlig mulighed for at kontakte din webshop. Denne funktion skal være tilstede for både nye og eksisterende kunder. Det er specielt vigtigt, at de kunder der allerede køber hos dig kan finde telefonnummer, mail, adresse og åbningstider. Du ved ikke om din Facebook fanside er deres første kilde for information.

2. Gør dine varer synlige
Alt for mange webshops gør for lidt ud af visningen af deres produkter. Det virker som om, at mange webshops-ejere regner med, at vi ved hvad de sælger. Lav et godt profilbillede, upload nogle produktbillede eller gør det med andre midler. Hvis man ikke kan se hvad du handler med, så har Facebook-brugere 1) ikke lyst at blive fan og 2) ikke lyst til at besøge dit website.

3. Opdater dine fans jævnligt
Dræb ikke din fanside! Hav en rytme med at opdatere dine fans med nyheder, tilbud, konkurrencer og hvad du ellers finder på. Hvornår har du sidst oploadet et billede eller video? Hvornår har du sidst delt et link, der kan berige dine fans?

4. Ta’ folk med over på din hjemmeside
Hvis alt salget af dine produkter foregår på din hjemmeside, så sørg for at få folk der over. Det kan gøres med links du laver til produkter, omtale af en ny medarbejder eller noget mere kreativt. Jeg har set alt for mange fansider, der aldrig laver links til webshoppen. Hvordan vil du så få kunder?

5. Mål på effekten
Du skal huske at måle effekten af de links du giver på din fanside. Hvis du er Analytics-bruger, så opsæt kampagnekoder. Hvis du ikke har lyst til at rode med det, så brug bit.ly til tælle hvor mange kliks du har fået.

Eftertanke
Jeg oplever gang på gang at folk ikke kontrollere deres fansider jævnligt. Når fansiden er oprettet, så kommer kunderne til at vælte ind og man kan bare sætte sig tilbage i stolen og se på, at saldoen stiger. Desværre fungerer Facebook fansider ikke helt på den måde. Det er hårdt arbejde at involvere sine fans, lave tiltag der øger opmærksomheden på sin webshop og danne relationer.
Når det er sagt, så skal det ikke holde dig fra at gå i gang. Jeg får jævnligt mails fra folk, der er ekstrem glade for deres tilstedeværelse på Facebook.

Har din webshop en Facebook fanside?

Lad mig hjælpe dig med din online marketing. Læs mere om

Min passion er at gøre brands bedre til at udnytte digitale sociale medier og specielt Røde Kors, som jeg arbejder for. Du er velkommen til at smide mig (Simon Willer) en mail på simon@getsocial.dk eller find lad os finde hinanden på Facebook, Twitter eller Google plus.

Tjek også disse artikler:

Simon Willer

Min passion er at gøre brands bedre til at udnytte digitale sociale medier og specielt Røde Kors, som jeg arbejder for. Du er velkommen til at smide mig (Simon Willer) en mail på simon@getsocial.dk eller find lad os finde hinanden på Facebook, Twitter eller Google plus.

 • http://Blog.xwear.dk Lars Bachmann

  Tak for tips. Har selv for nylig oprettet en fan side til min webshop, og håber på at jeg får tid til at holde den opdateret med nyheder og konkurrencer osv.

 • http://getsocial.dk Simon Willer

  Held og lykke! Jeg er sikker på, at du nok skal få succes.

 • Pingback: Skal din webshop have flere fans? | Nyheds Kuben

 • Pingback: Markedsfør butikken din på Facebook | Norwegian Spreadshirt Blog

 • http://tidtilleg.dk Camilla

  Tak for dine gode tips :)

 • http://www.onlineplanet.dk Flemming

  Jeg har selv rodet lidt rundt med Social Store Front og forventer at implementere den inden længe. Spændende at se, hvordan det kan konvetere.

 • http://getsocial.dk Simon Willer

  Flemming, lad os høre hvordan, at du kommer til at gå.