Hej, jeg hedder Simon Willer og giver dig tips til din online marketing

Facebook er ikke twitter (og omvendt)

Det kommer måske som en overraskelse når jeg siger til dig, at twitter og facebook ikke er det samme. I forlængelse af mit forrige indlæg om centralisering af sociale medier, så kom jeg til at tænke over forskellen på twitter og facebook. Der er en klar opdeling i den måde vi danner netværk på.

Facebook er en stor adressebog med ens mor, venner, kollegaer og andre “virkelige” relationer. Langt de fleste af de venner man har via facebook er også folk man har noget at gøre med i virkeligheden. Selvfølgelig er der en mulighed for at lave forbindelser med folk man ikke har kontakt til live.

Facebook er en meget personlig platform for de fleste brugere. Derfor skal vi huske på, når vi opretter grupper og fansider, at brugere giver os lov til at komme ind i deres private-facebook-stue. Det er en privatsamtale, der foregår på facebook. Dette skal vi også huske på hvis vi gerne vil lave forbindelser med folk vi ikke kender på forhånd.

Twitter derimod er mere åbent og en langt mindre side end facebook. Followers på twitter kender ofte ikke hinanden i virkeligheden, så det er udelukkende virtuelt. Derfor er sproget og samtalerne også meget anderledes på twitter. Der deles links, råd og billeder, der som hovedregel er arbejds- eller emnerelaterede.

Facebook og twitter er ikke det samme og derfor skal vi opføre os forskelligt på de to netværk. Jeg er vild med dem begge på hver sin måde.

Lad mig hjælpe dig med din online marketing. Læs mere om

Min passion er at gøre brands bedre til at udnytte digitale sociale medier og specielt Røde Kors, som jeg arbejder for. Du er velkommen til at smide mig (Simon Willer) en mail på simon@getsocial.dk eller find lad os finde hinanden på Facebook, Twitter eller Google plus.

Tjek også disse artikler:

Simon Willer

Min passion er at gøre brands bedre til at udnytte digitale sociale medier og specielt Røde Kors, som jeg arbejder for. Du er velkommen til at smide mig (Simon Willer) en mail på simon@getsocial.dk eller find lad os finde hinanden på Facebook, Twitter eller Google plus.