Hej, jeg hedder Simon Willer og giver dig tips til din online marketing

Ingen tak for kaffe til AidOnline

stop-aidonlineHar du hørt om AidOnline? Jeg tænkte, at jeg lige ville give mine holdninger videre til dig.

Kort fortalt er AidOnline et lille program, der fjerner reklamer fra fx. getsocial og erstatter reklamer med sine egne. Af indtægterne fra disse bannere giver AidOnline 80% til velgørenhed og 20% beholder de selv. Mange af de store organisationer som Røde Kors, Amnesty International, Kræftens Bekæmpelse, Folkekirkens Nødhjælp og Red Barnet er med i denne kampagne. Jeg har intet imod disse organistaioner, men jeg synes, at metoden er ufin. Jeg synes, at disse hjælpeorganisationer bør genoverveje om de skal være med.

Meget er blevet sagt i de seneste par døgn om AidOnline. Blandt andet:

Thomas Rostenstand: Aidonline – Snylteri

Amino debat om AidOnline

Twitter Search – AidOnline

Facebook gruppe – Bloggere mod AidOnline

Hvis du har fulgt disse link, så har du nok fanget, at stemningen ikke er positiv overfor dette nye program. Det skal understreges, at jeg ikke blogger for at blive rig. Ja, jeg har et par bannere hist og her. Det betyder dog ikke, at det rækker til dagen og vejen. Det rækker nok mere til en kop kaffe i ny og næ.
Hvis et firma som AidOnline får lov til at indtage bannerpladser fra små hjemmesider som bloggere og andre i samme branche, kan det betyde at muligheden for at give gratis viden væk forsvinder. At den lille indtægtsklilde, der findes via bannere ikke længere eksisterer. Jeg skriver ikke dette for at man skal have ondt af mig og andre bloggere, men jeg synes faktisk, at det er noget svineri, at et firma kan leve på andres hårde arbejde med at skaffe besøgende.
Et af modangrebene på AidOnline er Stop AidOnline. Hvis du ikke er interesseret i at få fraståjlet dine bannerpenge, så kan du installere et lille script din side, der lukkker for brugere, der har AidOnline installeret (Respekt til alle de folk, der har arbejdet hårdt for at få stop-aidonline op at køre).

Hvad er din holdning til AidOnline? Hvad vil du gøre?

Lad mig hjælpe dig med din online marketing. Læs mere om

Min passion er at gøre brands bedre til at udnytte digitale sociale medier og specielt Røde Kors, som jeg arbejder for. Du er velkommen til at smide mig (Simon Willer) en mail på simon@getsocial.dk eller find lad os finde hinanden på Facebook, Twitter eller Google plus.

Tjek også disse artikler:

Simon Willer

Min passion er at gøre brands bedre til at udnytte digitale sociale medier og specielt Røde Kors, som jeg arbejder for. Du er velkommen til at smide mig (Simon Willer) en mail på simon@getsocial.dk eller find lad os finde hinanden på Facebook, Twitter eller Google plus.