Hej, jeg hedder Simon Willer og giver dig tips til din online marketing

Fansider vs. Grupper – hvorfor oprette en facebook fanside?

Skal du vælge at oprette en gruppe eller fanside. I dette indlæg kan lære meget mere om fansider og gode og dårlige grunde til at oprette den. Du kan også læse for/imod Facebook Grupper.

fansider

Foto af krazydad

Fansider
Facebook fansider er primært for brands, kendte mennesker og den slags ting. Fansider oprettes ofte af folk med profit/branding i tankerne. Folk bliver ikke “medlem” af fansider men “fan”. Jeg fortalte i indlægget om facebook grupper, at jeg er tilmeldt 66 grupper. Derimod er jeg ”kun” tilmeldt 10 fansider. Det er et generelt mønster, at folk tænker sig lidt mere om når, at de bliver Fan. Det er ikke så spontant når, at folk melder sig ind og bliver fan.

Funktioner
Live opdatering – Live Opdateringer er en kort bedsked. Facebook fansider har udviklet sig meget siden begyndelsen. Det er tydeligt, at facebook har forsøgt at udvikle fansider således, at det er nemmere for brands at kommunikere med sine fans. Det er muligt for administratoren af fansiden at skrive en live opdatering og den kommer automatisk op på  fansnes ”news feed/startside”. Det er en rigtig cool feature, der kan udnyttes rigtig fedt. Live opdaterings funktionen gør fansider meget interaktive og det minder meget om Twitter – og det er nok ikke tilfældigt.

Meddelse opdateringer - Meddelse opdateringer er længere beskeder, der har et større budskab end Live opdateringer. Meddelse opdateringer rammer ikke dine fans normale indbakke. De dukker om under anmodninger sammen med fx. venner, event og andre invitationer. Dermed  kommer man heller ikke til at spamme folks indbakke, men dine fans vælger selv om det vil læse din meddelse.

Applikationer - Hvis du har en fanside, så skal du lære at bruge applikationer. Det er en af de måde din fanside kan blive unik og attraktiv at vende tilbage til. Applikationer er en tjeneste, du kan bruge til fx at vise videoer, oprette debat forum og mange andre ting.

Brugernavn – Facebook har åbnet op for muligheden for, at du kan få en personlig URL facebook.com/brugernavn. Dermed bliver det meget lettere at linke til sin Facebook Fanside. Du får et brugernavn her

Hvis du har problemer eller spørgsmål vedrørende din gruppe eller fanside, så er du velkommen til at kontakte mig.

Lad mig hjælpe dig med din online marketing. Læs mere om

Min passion er at gøre brands bedre til at udnytte digitale sociale medier og specielt Røde Kors, som jeg arbejder for. Du er velkommen til at smide mig (Simon Willer) en mail på simon@getsocial.dk eller find lad os finde hinanden på Facebook, Twitter eller Google plus.

Tjek også disse artikler:

Simon Willer

Min passion er at gøre brands bedre til at udnytte digitale sociale medier og specielt Røde Kors, som jeg arbejder for. Du er velkommen til at smide mig (Simon Willer) en mail på simon@getsocial.dk eller find lad os finde hinanden på Facebook, Twitter eller Google plus.