Hej, jeg hedder Simon Willer og giver dig tips til din online marketing

fansidebillede

Opret en Facebook Fanside

[Opdateret den 29. januar 2011]

Du er nu blevet oprettet på Facebook og vil gerne lidt videre med brugen. Du har måske et produkt eller er fan af et brand. Derfor bliver du nødt til at finde ud af hvordan, at man opretter en Facebook Fanside.
fansidebilledeFoto af Fil

Facebook opdatere løbende den måde, at man opretter en Facebook Fanside. For at oprette din Facebook Side, så har Facebook lavet nogle enkle og meget visuelle funktioner. For at starte skal du gå ind på denne Facebook side. Her finder følgende muligheder:

Det første du skal gøre er altså at vælge hvilken type Side det er, at du gerne oprette. Er det en Facebook Side for din virksomhed, dit band eller noget helt andet?

Når du har valgt hvilken type Side det er, så klikker du på billedet og udfylder de informationer som Facebook spørger. Billedet her viser hvilke muligheder du har hvis, at du har valgt “Virksomhed eller interesse”. Her skal du først vælge kategori og efterfølgende udfylde de resterende informationer.

Feltet “Virksomhed eller interesse” er det navn som din side kommer til at hedde, så derfor er det vigtigt, at du tænker over hvad din Facebook Fanside skal hedde.

Facebook har tidligere haft andre måder at oprette Fansider, men Facebook har med dette flow gjort det meget enklere. For når du har klikket på “Kom i gang”, så er din side oprettet og du kan begynde at fylde indhold på din side.

 

Lad mig hjælpe dig med din online marketing. Læs mere om

Min passion er at gøre brands bedre til at udnytte digitale sociale medier og specielt Røde Kors, som jeg arbejder for. Du er velkommen til at smide mig (Simon Willer) en mail på simon@getsocial.dk eller find lad os finde hinanden på Facebook, Twitter eller Google plus.

Tjek også disse artikler:

Simon Willer

Min passion er at gøre brands bedre til at udnytte digitale sociale medier og specielt Røde Kors, som jeg arbejder for. Du er velkommen til at smide mig (Simon Willer) en mail på simon@getsocial.dk eller find lad os finde hinanden på Facebook, Twitter eller Google plus.

 • christian

  Hvad HVIS ens side allerede ER oprettet ….. kan man så tilføje en FAN KNAP på nogen måde …. det vil være lidt surt at skulle starte forfra med at oprette siden igen og deraf “miste” de personer der allerede har tilmedlt sig gruppen ….. HJÆLP

 • http://getsocial.dk Simon Willer

  Hej Christian

  Har du en gruppe og vil gerne have en fanside i stedet for? Kan du sende et link? (jeg sender dig også lige en mail)

 • christian

  Jeg har en “gruppe” det var på den jeg gerne ville have en “FAN” knap så folk kunne tilkendegive deres “støtte” overfor andre ……. gruppen ligger på : http://www.facebook.com/#/group.php?gid=138995903485&ref=nf

  Forholder det sig sådan at man ENTEN har en grupper … eller en FAN SIDE …….. ? det er i så fald “ærgerligt” da jeg nødigt vil miste de personer der allerede er på gruppen BorgerCentrum.

 • http://getsocial.dk Simon Willer

  Du kan sagtens have begge dele…
  Men der er forskel på en GRUPPE og en FANSIDE.
  Så nej dine medlemmer kan nok desværre ikke få en fan knap!

 • kasper

  Jeg kan ikke finde noget sted, hvor man kan lave en fanside. For når jeg gør det der står, så bliver det hvor man skal “synes godt om”

  Hjælp mig

 • http://getsocial.dk Simon Willer

  Hej Kasper

  Det er fordi “fan” sider er blevet til “Synes godt om” sider.

  Så du gør det helt rigtigt!

  Jeg må hellere opdatere indlægget

 • http://www.BuildinganOnline.com Michael

  Hej Simon,

  Tak for din udmærkede artikel.

  Facebook er ikke altid lige nem at finde rundt i / på. Jeg har brugt rigtig lang tid på at finde ud af at oprette en fan side selv, indtil jeg kom på den fantastiske idé at google problemet – og puf! Op kom denne artikel som tredie resultat! Flot!

  Mon ikke lige jeg burde bogmærke din side. Det er meget tænkeligt jeg kan lære noget mere ;)

  Venlig hilsen
  Michael

 • http://getsocial.dk Simon Willer

  Hej Michael

  Jeg er super glad for, at du kan bruge artiklen!

  dbh simon

 • Jeppe

  Hej Simon,

  Kan man oprette grupper gennem sider – altså med en side som administrator for gruppen – eller er det kun personer/profiler, der kan oprette grupper?

  Håber du har er svar, også hvis der er en anden måde, hvorpå man kan sætte andet end end profil som afsender/administrator på en gruppe således at gruppen linkes til et brand i stedet for en enkeltperson.

  På forhånd tak,
  Jeppe

 • http://getsocial.dk Simon Willer

  Hej Jeppe

  Så vidt jeg ved, så er det ikke muligt at gøre en side administrator på en gruppe. Den eneste mulighed er nok at oprette gennem en personlig profil.

  mvh simon

 • Jeppe

  Tak for svaret!

 • http://ipodtouch.dk/ Theis

  Det var sandelig også på tide at de gjorde noget ved det. Så lang tid tilbage som jeg kan huske har deres kategorier ikke matchet 90% af alle sider på Facebook, og hver gang man oprettede en side, fik man et par dage senere besked om at man var blevet rykket over i en anden kategori.

 • http://proteintilbud.dk/ Mikkel J.

  Umiddelbart nogle fede tiltag. Jeg kan godt lide at sidedesignet nu matcher profildesignet. Jeg tror dog at folk vil være mindre tilbøjelige, til at klikke på ens custom faner, da de forsvinder fra toppen og derved bliver mindre synlige.

  Kan man egentlig opsætte Google analytics på Facebook?

 • http://getsocial.dk Simon Willer

  Hej Mikkel

  Det kan lade sig gøre, men jeg synes, at det virker meget ustabilt.

  Læs dette indlæg: http://www.socialmediaexaminer.com/how-to-add-google-analytics-to-your-facebook-fan-page/

  /S

 • anm

  Hej Simon

  Jeg har netop oprettet en fanside som lokal virksomhed. Jeg har selv lavet en landingspage for alle nye gennem en iwipa app, og der ser rigtig fint ud. Jeg har dog problemer med at få det kommunikeret ud: Jeg har sendt anbefalinger til alle mine venner via siden, men ingen har modtaget? (Hvor dukker det op hos mine venner) Desuden har jeg skrevet til kontakter importeret fra min private mail, men også fra et csv dokument, hvor alle mine adresser fra mailchimp ligger i, men ingen har modtaget noget. I øvrigt har mange problemer med overhovedet at gå via et link til siden?

  Dette er siden

  https://www.facebook.com/pages/11-textil-design/154035304656570

  Kan du på nogen måde hjælpe?

 • http://www.parisbonjour.dk/ Anders

  hej
  Jeg skal til at lave en fanside men hvor stor betydning har det hvilken en af de 6 jeg opretter i?
  Det er en webside hvor jeg samler de fitness center der findes i et omraade, saa hvilken kategori ville du lave denne fanside i?
  takker
  anders

 • http://getsocial.dk Simon Willer

  Hej Anders

  Jeg ville nok lave den under sag/emne, da det ikke lyder som om, at det er et deceideret firma.

  mvh, simon

 • http://www.kmkulturhus.dk Hanne

  Hej Simon
  Tak for din informative side :)

  Vi er et foreningsdrevet kulturhus der har en facebookprofil og en gruppe.
  Profilen har ca 200 medlemmer og gruppen snart 500.
  Jeg har hørt at grupperne snart kan risikere at blive slettet og at vi derfor skal overgå til noget andet, er dette rigtigt?
  Hvad vil du anbefale? Er det at samle alle både fra profil og gruppen i en fangruppe?

  Ved du om man nu kan overføre alle på engang eller er det stadig nødvendigt at lægge alle kræfter i at få alle til at gå ind aktivt og “syntes godt om”?
  for at være sikker på at vi ikke mister medlemmerne.
  Venlig Hilsen
  Hanne

 • http://getsocial.dk Simon Willer

  Hej Hanne,

  Din gruppe lukker hvis du ikke har opdateret til et nyt design indenfor de seneste måneder. Den gruppe jeg kan se, at I har er det den nye slags, så den vil ikke forsvinde

  Man kan ikke overføre gruppens medlemmer til fansiden, så der må du have arbejdstøjet på:)

  Ang. profilen, så kan I gøre den til en fanside: https://www.facebook.com/pages/create.php?migrate

  De bedste hilsner
  Simon

 • http://www.countrynews.dk Leif

  Hej, fin informativ side, så nu håber jeg du kan hjælpe mig. Jeg har aldrig været på Facebook før men vil gerne på som et suplement til min hjemmeside så det skal ikke være en privat profil side, kan man lave en side hvor det er ens hjemmesidelogo og navn der vises i toppen uden at ens egen navn vises, eller skal man lave en profil side for at gøre dette.

  Mvh
  Leif

 • Lene Gade

  Hej Simon.

  Jeg skal have oprettet en fan- eller gruppeside for min 8. klasse, hvor lektier og anden nyttig information skal lægges ind.
  Kan jeg med sindsro oprette en sådan, uden mine elever i øvrigt kan læse, hvad jeg skriver på min egen profil?

  Vh Lene

 • Simon Willer

  Hej Lene,

  Ja du kan roligt oprette en gruppe uden, at dine elever får adgang til din personlige fil.

  Mvh, Simon

 • Helle

  Hvad nu hvis man gerne vil lave den så den passer med ens youtube hvad skal man så starte med at trykke på af type?

 • http://getsocial.dk Simon Willer

  Hej Helle,

  Hvad mener du helt præcist med, at den skal passe med Youtube?

  dbh, simon

 • Anne

  Hejsa
  Hvis man opretter en fanside… Mens man er logget ind på sin egen profil, er man så nødt til at bruge sit eget login, som det man bruger til sin personlige side? Jeg skal oprette en Fanside for den virksomhed jeg arbejder hos, men er altså i tvivl om det så kun er mig, der kan logge mig ind på fansiden eller hvordan?

 • Hanne

  Vi har en profil/væg og på den en fanside
  Nu har FB ændret vores profil/væg-side så den kommer til at ligne fansiden i layout – Er fansiden stadigvæk en anden side og hvad er det præcis dem der klikker ”Synes godt om” får mere eller anderledes end dem der kun går ind på vores væg og bliver venner med os?

  Skal vi stadig lægge begivenheder og opdateringer på begge steder? Hvorfor kører de ikke sammen?
  Håber det giver mening og at du som tidligere kan give et godt svar. TAK