Hej, jeg hedder Simon Willer og giver dig tips til din online marketing

Hvad er Social Media eller Sociale Medier? – Historien bag – Del 1

Vi starter med begyndelsen. Dette er en serie, der stiller spørgsmålet “Hvad er Social Media eller Sociale Medier?”. Du befinder dig i første del, der handler om historien bag det hele.

hvad-socialmedia-1Foto af ejazasi

Mennesket har altid været et socialt væsen. Internettetboomet tog fart i 90’erne. Jeg husker tydeligt, da min mor og bror kom hjem med husets første PC. Det var et kæmpe monstrum. Jeg var fanget med det samme. Jeg brugte personligt primært computeren til at spille minestryger.
Hvad jeg ikke fattede den gang var, at med et klik på musen foregik en kæmpe revolution. Internettet var ved at blive en realitet i danskernes stuer. Jeg lærte at bruge nettet og mange andre danskere tastede også løs. Den første generation hjemmesider var meget statiske og der var meget få levende og bevægelige sider.

Web 2.0 baner vejen
Der gik lidt tid før, at fænomenet sociale medier kom til verden. Den næste generation af internetsider var klar. Web 2.0 er et udtryk udviklere, webdesignere og andre eksperter har slynget ud i mange år. Hvis jeg skal forsøge at definere web 2.0, så handler det om følgende:

  • Internettet bliver levende.
  • Stor fokus på kommunikation – fx. blogs og wiki.
  • Samarbejdet øges – fx. opensource.

Der er nogle sider, der har været pioneer indenfor web 2.0. De har gjort, at nettet er blevet levende og, at vi alle kommunikerer nemmere med hinanden.

I 1999 slog blogger.com dørene og det blev et af startskuddene til en revolution på internettet. Blogger.com er den største gratis udbyder af blogs. Blogger.com gør det muligt for alle mennesker at dele deres meninger og holdninger samtidigt med, at læsere kan kommentere på indlæggene.
Blogs betyder meget for netttet. Det har åbnet for enorm vidensdeling og alle med respekt for sig selv har selvføgelig en blog:)

2001 var året hvor wikipedia revolutionerede vores tilgang til information. Wikipedia har skabt et leksikon, der er baseret på alles viden og ikke blot nogle få eksperters. Wikipedia er en naturlig videreføring af vidensdeling konceptet på blogs.

Myspace åbner i 2003 og det er et meget stort skridt mod social media verdenen. Myspace linker millioner af brugere sammen på kryds og tværs og det er muligt på en nem måde at kommunikere sammen. Idag er det primært musikinteresserede, der bruger siden.

Du kan nok fornemme hvor, at jeg vil hen med denne historie. Sociale Medier er ikke opstået ud af den blå luft. Facebook, twitter og andre sider er naturlige produkter af en lang historie. Hvis du gerne vil vide med, så følg med her på siden få et nærmere svar på ”Hvad er Social Media eller Sociale Medier?”.

Husk at du følge gettSOCIAL.dk via diverse redskaber.

Lad mig hjælpe dig med din online marketing. Læs mere om

Min passion er at gøre brands bedre til at udnytte digitale sociale medier og specielt Røde Kors, som jeg arbejder for. Du er velkommen til at smide mig (Simon Willer) en mail på simon@getsocial.dk eller find lad os finde hinanden på Facebook, Twitter eller Google plus.

Tjek også disse artikler:

Simon Willer

Min passion er at gøre brands bedre til at udnytte digitale sociale medier og specielt Røde Kors, som jeg arbejder for. Du er velkommen til at smide mig (Simon Willer) en mail på simon@getsocial.dk eller find lad os finde hinanden på Facebook, Twitter eller Google plus.